Kreta dag 11: En lätt tur på egen hand

20111004-114637.jpg

På söndagen, fjärde dagen i Platanias, hade vi fått nog av det långsamma livet. Stärkta av lördagskvällens promenad till restaurangen högst upp på berget och med en stencilerad vägbeskrivning gav vi oss ut på egen vandring från Platanias till den närbelägna Agia Marina
Vi började med att gå upp för gränderna till höjden med det gamla Platanias. Förbi kyrkan, en snabb titt på kyrkogården på gränsen mellan olivodlingarna och kyrkan, och vidare upp mot höjderna.
Det blev en fin tur på små fina grusvägar kantade av oliver och apelsiner. En betydligt bekvämare vandring än förra veckans turer.
Överallt syntes röda pumpar till bevattningsanläggningar men till slut fanns den röda pumpen i en Y-korsning och det var dags att börja gå ned mot Agia Marina.
Efter fem km på vägarna kändes det som vi var välförtjänta av en rast på den strandservering vi hittade ett stenkast från vattnet.

20111004-115234.jpg

20111004-115303.jpg

20111004-115427.jpg

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i Vandring och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s