Kreta dag 7: Vilse i olivodlingen

20111001-114151.jpg

Det känns alltid vemodigt när det är dags för sista vandringen under ett strövtåg. Vi lämnade Palechora på vindlande vägar och tog oss upp till kyrkan i Sirikari, en by med bara några hundra invånare. Där började nedstigningen till en ny ravin. Stigen ringlade fem mellan olivträd, primitiva bondgårdar och massor av getter. Strax innan vi var nere på botten av ravinen fick vi återigen syn på gam. Den här gången var det säkert gåsgam. (Vilket gör att förra observationen ännu säkrare var lammgam.)
I skuggan på marken nere i ravinen växte cyklamer, de små bleka som jag också sett på Samos och på Korsika.
I slutet av ravinen väntade ett nytt kapell och utanför det en rastplats med bord och bänkar. Så sista picnic-lunchen fick vi sitta gemensamt till bords för ostpaj och grekisk sallad.
Efter lunch skulle bara vara en lätt grusväg med en kortare stigning upp till byn Polirinia. Tydligen gick vi in en väg för tidigt för helt plötsligt var vi på väg både uppför och nedför i en olivlund och den lätta grusvägen förvandlades till en mer strapatsrik tur med rullgrus och en viss osäkerhet om vilken väg vi borde gå. Men efter en sista tung uppförsbacke kom vi ut på asfalterad väg och kunde se bussen högre upp på sluttningen. Bussen hade kört längre än den brukar och det var bara att ta hit och klara av några höga slänter till.
Men säga vad man vill men det är ju strapatserna och de tokiga vägvalen som gör att man minns den fina turen extra väl.

20111001-114257.jpg

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i Vandring och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s