Kreta dag 2: Tung dag efter bara två timmars sömn

20110926-181007.jpg

<a
Det var en något seg start på första vandringsdagen på Kreta. Först och främst bara två timmars sömn, sedan fem minuters promenad till frukosten och sedan tidig avfärd.
Desto bättre kändes det när vi lämnade bussen i Roustika och besökte Eliasklostret. Efter en kort besök på klostergården följde vi de gamla åsnevägarna ut i landskapet. Fåren betade fridfullt i olivlundarna vi passerade och semesterlunket infann sig.
Picnicluncherna är en av höjdpunkterna på strövtågen. Den här första dagen på Kreta dukade vi upp den i platanernas skugga vid en gammal romersk källa. Grekisk sallad, fetaost, dolmar, korv, bläckfisk, youghurt, honung, nötter osv Bordet dignade av godsaker.
Efter dagens vandring körde vår buss vägen via Kournas, som är Kretas enda naturliga insjö. Visst var där vackert, men med regnet hängande i luften och sömnen i ögonvrån var det bara en stunds vila som önskades.
Det var tur jag hann sova en timma för det blev en halvtimmas promenad till första middagen. Den serverades på en liten taverna utanför byn. Massor av smårätter med smakprov från det grekiska köket. Efteråt var det en lika lång promenad hemma, men denna gång på en mörk landsväg med några utspridda gatulampor.
Gissa om det blev en god natts sömn på det.

20110926-181023.jpg

20110926-181037.jpg

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i Vandring och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s