Vandra i och med datorn

Kan man vandra i andra miljöer än naturen, städer osv? Tanken har slagit mig när jag började fundera över att blogga något om helgens upplevelser.
Jag har vandrat i en konferensanläggning från den ena lokalen till den andra, från det ena spännande ämnet till det andra. Jag har nämligen varit på #webcoast en unconference som genomförs i Göteborg den här helgen. Jag hade ingen aning om vad det skulle bli för föreläsningar, workshops eller seminarier men den här helgen har överträffat förväntningarna.
Redan under den första dagens första halvtimma med Johan Lange och hans LUCK fick jag tankar som måste med till arbetet i den ledningsgrupp jag ingår.
Från Joakim Jardenbergs halvtimme om avslöjaren och hur det är historien som avgör om det var en ”bad or good Guy” har jag hittat nya argument för transparens.
Wesserbisser, Livsstilsresan och sökordsoptimering var mina ämnen före och efter lunch den första dagen och kommer att följa med in i vardagen också.
Min dagsvandring gick vidare till en spännande timme om att skriva effektivare. Precis det som jag och många kollegor behöver utveckla.
Efter de här intensiva passen var det skönt att få vila i en halvtimme om minnesträning. Något att jobba med på kommande vandringar i naturen när jag ska lära mig medresenärernas namn.
Min dagsvandring på lördagen på #webcoast avslutades med en timme om startups. det var inspirerande men det är mer tveksamt till hur jag kan använda alla Annika Lidnes tankar. Men den viktigaste notering var ”Idéer är värdelösa – Utförandet är allt”
Det är just det som #webcoast har handlat om; det var inte bara en idé utan vi har utfört något! Ett stort tack till alla som varit med att ta Marias idé till handling. Det har varit en vandring väl värd att gå.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i Kommunikation och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vandra i och med datorn

 1. vandrar skriver:

  Kloka tankar tycker en som just nu vandrar vidare i livet….

  Gilla

  • acjgbg skriver:

   Ja du har ju en del att fundera över. Jag var i en liknande situation för elva år sedan och upptäckte då hur vandringar både kan skingra tankar samt ge ny kraft och energi.

   Gilla

 2. Kristina skriver:

  Trevligt och klokt sammanfattat. Jag tog en vandring runt Delsjöområdet igår för att samla tankarna och intrycken från WebCoast. För om jag ”bara” blivit inspirerad och fått nya idéer så har inte helgen varit helt optimal, jag vill använda de nya kunskaperna också!

  Gilla

  • acjgbg skriver:

   Instämmer. Själv kan jag konstatera att jag redan använt flera tips från. Vad ska det inte bli när jag går igenom anteckningarna mer systematiskt.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s