En dag på stranden (Korsika dag 1)

Det finns två saker som gäller första dagen i Calvi på Korsika. De flesta packar badgrejorna för en dag på stranden. Själv snörar jag på mig vandrarkängorna för att sträcka på benen och gå så långt man kan på den fem kilometer långa stranden.
Hösten 2010 tog vi oss hela vägen fram till den flod eller älv som flyter ut i Calvibukten. Vi till och med snörade av oss kängorna och började vada över det grunda vattnet i hopp om att kunna fortsätta längre bort. Men en skylt med ilsket röda bokstäver och text på franska fick oss att tveka. Vi vände om och kom strax på att vi nästan gått rätt in på Främlingslegionens anläggning för dykutbildning.
Efter ett par timmars strandvandring är det skönt att få sjunka ned i sanden, äta matsäck och svalka sig i Medelhavet.


Den andra turen dag ett är att besöka citadellet. De gamla murarna har gjort att Calvi kunnat försvaras under långa tider när olika trupper invaderat ön.

Langley erbjuder alla sina resenärer att följa med på en sen eftermiddags promenad i gränderna i citadellet i Calvi. Från murarna kan man se ut över bukten och den långa sandstranden eller ut mot Revellata halvön, målet för en kommande vandring. I de gamla gränderna kan man se ruinerna av det hus där Christoffer Columbus föddes. Där finns också officersmässen för Främlingslegionen och nattklubben Chez Tao med ryska anor.
Själv brukar jag studera alla katter i gränderna och fundera över om det finns en bok om katterna i Calvi annars ska jag skriva den sagoboken någon dag.

 

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i Vandring och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s