Jag har åkt nedcabbat (Cornwall 2010 dag 7:2)

Efter besöket på St Michael’s mount var det dags att vandra över sanden från Marazion till Penzance. På återvägen var planen att bada i Engelska kanalen. Själv vände jag när vattnet nådde knäna. Det berodde inte på det kalla vattnet, utan på alla blå maneter som flöt i vattnet.
Utanför stationen i Penzance kan man ta sig en extra titt på St Piran’s Flag, Cornwalls egen flagga, i stenläggningen utanför stationen. Flaggan är ett vitt kors på svart botten.
Men återfärden till St Ives skulle inte gå med tåg utan med buss. Gissa vår förtjusning när det visade sig vara en dubbeldäckare utan tak som trafikerade linjen som passerade Carbis bay och vårt hotell. Några av oss måste givetvis ta chansen och sitta på övervåningen med god utsikt över landskapet medan fartvinden blåste i håret. Det var skönt att sitta på första raden bakom en skyddande plexiglasskiva.
Själv försökte jag twittra om både nedcabbat och open toper – men det tweeten försvann och tur var väl det för open top handlar ju om en öppen container och inte om en fin grön buss i Cornwall.
Efter den bussturen var det dags att packa väskan och göra klart för återfärden till Sverige.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i Vandring och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s