Mat och dryck att minnas (Cornwall 2010 dag 4:2 och 5:1)

Jamie Olivers restaurang Fifteen i Watergate Bay i Cornwall

Jag trodde aldrig att Cornwall skulle bjuda på matupplevelser att minnas. Lite förutfattade meningar har jag av engelskt kök på grund av matminnen från 60- och 70-talet. Bönor i tomatsås på rostat bröd eller stek med yorkshirepudding hör till det man helst vill glömma.
Men den här veckan har bjudit på nya erfarenheter, inte minst fisk och skaldjur helt i klass med fina stunder i Normandie och Bretagne.
Ett hjärta på sned prydde min kaffekopp medan andra fick välformade palmbladDet började med en kaffestund när vi cyklat från Padstow till Wadebridge. Där finns Relish Coffe shop med en prisbelönt barista. Den koppen var värd sin cykeltur på en timma.
Tillbaka i Padstow stod det en klassiker på menyn; fish and chips. I Padstow. har stjärnkocken Rick Stein öppnat flera restauranger. Överallt är det kö. Men vi valde den kortaste, den som gick till take away. Sedan spred vi ut oss i hamnen med våra matlådor. Själv satte jag mig i lä i solen ute på piren med utsikt över hamnen. Där njöt jag av den förträffliga fisken.
Innan vi lämnade Newquay var det dags för en helt annan upplevelse. När allt bagage var packat tog vi ryggsäckarna och gick norr ut till Watergate Bay. Det är en långsträckt sandvik där vågorna lockade många surfare den här dagen. Precis i kanten av stranden har Jamie Oliver, den Nakne Kocken, etablerat restaurangen Fifteen. Här har 15 arbetslösa ungdomar från Cornwall fått chans att utbilda sig under kunnig ledning för att kunna satsa på en karriär i restaurangbranschen. Maten är fantastisk och den som vill besöka restaurangen behöver boka bord månader i förväg.
En lång strand med fina vågor att surfa på. Själv föredrar jag att vandra.Själv satsade jag på havets läckerheter i form av musslor till förrätt och fisk till huvudrätt. Till den goda maten kunde man njuta av vyn över Atlanten och surfarna. En upplevelse väl värd att vandra till.

Om acjgbg

Jobbar med information och bor i Göteborg. På fritiden lockar resor, vandringar, konserter, vänner, mat, vin och bra böcker.
Detta inlägg publicerades i Vandring och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mat och dryck att minnas (Cornwall 2010 dag 4:2 och 5:1)

  1. barabrittiskt skriver:

    Hear hear! Cornwalls mat är underbar. Tänk om folk visste…:)

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s